zaterdag 29 maart 2008

De namen zijn bekend!

Gisteren is het geboorteformulier naar de Raad van Beheer verzonden.
Dat betekent dat de namen van de pups bekend zijn, maar nog niet welke pup welke naam gaat krijgen. De namen worden pas "gekoppeld" aan de pups op het moment dat de chipper langskomt.
Aangezien het vrij lastig is om Groningse namen te vinden die beginnen met de letter Y heb ik ervoor gekozen om deze pups namen te geven met een betekenis. Ik hoop op tijd de karakters zodanig te kunnen inschatten, dat straks het juiste hondje ook de bij hem of haar passende naam krijgt toegewezen, maar dat moet lukken gezien eerdere ervaringen.

De 3 reutjes (alle 3 rechts op de foto hieronder) zullen de volgende namen krijgen:
Yuran Wisper (betekenis: stoer - herkomst van de naam helaas onbekend);
Yunah Wisper (betekenis: uitstekend -herkomst Japans);
Yano Wisper (betekenis: uniek - herkomst Noors/Deens).

De 3 teefjes (links dus) krijgen de volgende namen:
Yara Ulysse (betekenis: zoet - herkomst Hebreeuws);
Yindee Ulysse (betekenis: geluk - of welkom, gefeliciteerd - herkomst Thais);
Yentl Ulysse (betekenis: lief - herkomst Hebreeuws).

Het zal duidelijk zijn dat de reutjes als tweede naam de naam van de vader meekrijgen en de teefjes als tweede naam de naam van de moeder, en daarnaast krijgen ze natuurlijk allemaal de kennelnaam mee: V. Troppelhuysen.

Het gaat geweldig met de pups. Nadat de eerste dag drie van hen minimaal in gewicht zijn achteruitgegaan, zijn ze de twee dagen daarna allemaal beide dagen lekker aangekomen.

Het gaat zelfs zo goed, dat moeder Ulysse op het moment dat ik dit schrijf weer samen met Bennie en dochter Wopke in het weitje aan het stoeien is en de pups stilletjes liggen te slapen (ongetwijfeld in afwachting van de terugkeer van moeders - dan wordt het weer "aanvallen" geblazen).

Geen opmerkingen: